top of page
Zoeken

Stichting Herdenking Zwijndrecht laat van zich horen op ATOS-Radio



Op dinsdagavond 13 augustus jongstleden besteedde ATOS-Radio 2 uur lang aandacht aan de herdenking en de achtergronden ervan. Het eerste uur met historicus en schrijver Wouter van der Spoel. Zijn kinderboek Nino en Nuri beschrijft de oorlog en de geschiedenis van Nederlands-Indië.


Onze kinderambassadeur Noa Bos deed ook haar verhaal. Ze beschreef wat zij tijdens de geschiedenisles over dit stukje van Nederland in de Oost had geleerd, dat was dus niets. Zij vond het verhaal van Nino en Nuri erg interessant. Daarna las ze een stukje voor uit het boek. Noa zal dat ook aanstaande donderdag tijdens de herdenking doen.


Daan Spanjersberg, voorzitter van de stichting gaf een gedetailleerd overzicht van wat we mogen verwachten op de herdenking.  Het begint om19 uur en zal met name gaan over 80 jaar vrede en het doorgeven van de geschiedenis aan volgende generaties.


Haar verhaal raakte iedereen

Het tweede uur was comitélid Meity Bodenstaff- de Folter aan het woord. Zij heeft met verschillende Zwijndrechtenaren gesproken die de oorlog in Indië hebben meegemaakt. Het waren zeer persoonlijke verhalen die je direct raken. Er was telefonisch contact met de 90-jarige Orla Parodi-Wilsterman, ook een inwoonster uit Zwijndrecht. Toen de oorlog uitbrak was zij 7 jaar oud. Haar verhaal raakte iedereen in de studio en de luisteraars thuis. Bram en Rolf van ATOS Radio hebben met de juiste toon een mooi programma neergezet.


Tekst: Daan Spanjersberg


39 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page